βρες την τσάντα σου από 10412 σχέδια , 795 μάρκες και 25 καταστήματα

όλες οι τσάντες σε ενα site

5 συμβουλές για να ξεχωρίσουμε την απομίμηση της φίλης μας

Δημοσίευση 10-04-2015 στη κατηγορια: Άρθρα για μόδα και τσάντες
Tags:, ,

Το πάθος των γυναικών για τις επώνυμες τσάντες είναι γνωστό και διαχρονικό. Αρκετά συχνά αναζητούν στο διαδίκτυο τέτοια προϊόντα σε σχετικά χαμηλές τιμές. Οι αγορές αυτές όμως ενέχουν το βασικό κίνδυνο να πέσουν θύματα επιτήδειων αγοράζοντας τσάντα – ρεπλίκα χωρίς να το αντιληφθούν. Παρακάτω θα δούμε 5 βασικές συμβουλές για να αποφύγουμε εκπλήξεις αυτού του είδους στις αγορές μας και μικρά τρικ για να διακρίνουμε γρήγορα τις απομιμήσεις των αγαπημένων εταιριών.

1) Διαφορές γνήσιου και ψεύτικου

Υπάρχουν διάφορα σημεία που μπορούμε και πρέπει να ελέγχουμε, ανάλογα κάθε φορά με ποια φίρμα και σχέδιο έχουμε να επιλέξουμε. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές απομιμήσεις με προσεγμένες λεπτομέρειες στην κατασκευή. Τότε πρέπει να δώσουμε έμφαση στην γενική ποιότητα των υλικών. Αν βλέπουμε ακόμα και τη σωστή μάρκα στο φερμουάρ, τη σωστή ημερομηνία ή το ολόγραμμα, δηλαδή κάθε λεπτομέρεια φαίνεται ακριβής, η ποιότητα θα κάνει τη διαφορά. Οι τσάντες πολυτελείας μπορεί να αντιγραφούν στα λεπτά σημεία τους, όμως όχι η ποιότητά τους. Εξάλλου αν οι παραχαράκτες μπορούσαν να το κάνουν αυτό, δεν θα προσέφευγαν σε τέτοια δραστηριότητα.

2) 4 σημεία για να προσέξουμε

– Το υλικό είναι δέρμα πραγματικά ή απλά κάποιο συνθετικό που μοιάζει με δέρμα; έπειτα, μυρίζει σαν δέρμα ή στο περίπου;

– Αν μικρές λεπτομέρειες και σημεία θα έπρεπε να έχουν χρυσή επένδυση, συμβαίνει όντως αυτό, το υλικό που βλέπουμε είναι όντως χρυσός;

– Αν η τσάντα γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να είναι ραμμένη στο χέρι, το διακρίνουμε ξεκάθαρα ή αντίθετα φαίνεται ραμμένη στη μηχανή; Μην ξεχνάμε ότι τα υλικά που είναι στο χέρι ραμμένα δεν είναι πάντα ομοιόμορφα τελείως σε μέγεθος και σχήμα, αλλά είναι φυσικά πιο ανθεκτικά.

– Το φερμουάρ το τραβάμε εύκολα ή κολλάει σε κάποια σημεία;

3) Ποιες φίρμες αντιγράφονται περισσότερο;

Οι Louis Vuitton απομιμήσεις έχουν κατακλύσει στις μέρες μας το εμπόριο. Αναπαράγονται εύκολα, αφού τα χαρακτηριστικά τους είναι βασικά το μονόγραμμα σε καμβά και μερικές δερμάτινες πινελιές. Επίσης, οι τσάντες Hermes γίνονται αντικείμενα πειραματισμού σε μεγάλο βαθμό. Ίσως τις συναντήσουμε σε απομιμήσεις ως προς το στυλ της Birkin και της Kelly, ή με ακριβή αντίγραφα όσον αφορά τις στάμπες, τα φερμουάρ και άλλες λεπτομέρειες.

4) Πώς γίνεται σωστός διαχωρισμός online

Οι διαδικτυακές αγορές είναι γενικά πιο δύσκολες σε αυτό τον τομέα. Πολλά online καταστήματα προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές και προβάλουν τη γνησιότητα των προϊόντων τους. Η πιο ασφαλής μέθοδος είναι να αγοράζουμε από αξιόπιστες πηγές.

5) Τι κάνουμε εάν έχουμε λάβει μια τσάντα-απομίμηση;

Αρχικά θα πρέπει να μπορούμε να αποδείξουμε ότι η τσάντα είναι πλαστή. Ο πιο σίγουρος τρόπος είναι να σταλεί πίσω στο κατάστημα και να ζητήσουμε επιδιόρθωση. Αυτή η ενέργεια θα πάρει χρόνο και κάποια έξοδα. Όμως αν είναι πλαστή θα ειδοποιηθούμε ότι δεν μπορεί να διορθωθεί το όποιο πρόβλημα. Μια εταιρία δεν είναι σε θέση να επισκευάσει ένα προϊόν που δεν παράγει η ίδια. Έτσι θα έχουμε επίσημη απόδειξη από τη φίρμα για τη μη γνησιότητα.

Το φυσικό ή ηλεκτρονικό κατάστημα έχει τη νομική υποχρέωση να σας επιστρέψει τα χρήματα. Καλό θα είναι λοιπόν να αγοράζουμε από δοκιμασμένες πηγές, οι οποίες έχουν και αρκετούς άλλους πελάτες και έχουν εξυπηρετήσει σωστά κάθε περίπτωση.

Μην ξεχνάμε ότι εκτός από την οικονομική ζημιά που προκαλεί αυτό το παραεμπόριο, σε εμάς τους καταναλωτές, τις εταιρείες παραγωγής αλλά και το κράτος, υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα. Συνήθως οι παραχαράκτες δραστηριοποιούνται σε τρίτες χώρες και σχεδόν πάντα εκμεταλλεύονται σε πολύ μεγάλη κλίμακα την παιδική εργασία. Παιδιά όλων των ηλικιών εργάζονται σε άθλιες συνθήκες και με απάνθρωπα ωράρια, πέρα από κάθε κανόνα και λογική. Προκειμένου λοιπόν να αποκτήσουμε μία επώνυμη τσάντα – μαϊμού σε δελεαστική τιμή, πέφτουμε συχνά στην παγίδα. Το αποτέλεσμα, ούτε εμείς παίρνουμε στα χέρια μας ποιοτικά προιόντα, ούτε μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτή την άσχημη αλυσίδα του χρήματος.

5 συμβουλές για να ξεχωρίσουμε την απομίμηση της φίλης μας
3.3 3 ψήφοι
Menu
logo
Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας

για ΜΕΓΑΛΕΣ προσφορές